Nyheter – februari 2023
Nyheter – april 2022
Nyheter – februari 2022
Nyheter – januari 2022
Nyheter – december 2021
Nyheter – augusti 2021
Nyheter – april 2021

Sanering av båtbottnar

Publicerad torsdag 26 aug 2021, 13:02

Hej VBKare!
Det finns fortfarande möjlighet att få bidrag för sanering av giftiga båtbottnar. Denna vintersäsong är det sista chansen att få del av av bidrag inom ramen för LOVA-projektet. Max ersättning är 3200:-. Observera att Stockholms stads mål är att inga båtar med giftig färg på botten ska sjösättas i Mälaren 2022. Bidraget gäller även för träbåtar, även om det där (ännu) inte finns något krav på sanering.

Oavsett om båten ligger på VBKs varv, UVFs varv eller någon annanstans kan du sanera båten genom färgborttagning, slipning eller blästring. Vi rekommenderar i första hand VBKs slipmaskin som har visat sig fungera bra. Om du ska åtgärda din båtbotten på något vis, måste du se till att det läggs plast på marken under bockarna, dvs innan båten ställs på plats. När båten är på plats ska även båtens sidor täckas med plast för att skydda omgivningen.

Meddela gärna mig eller miljöombudet, Kalle Björklöf, om du har planer på att sanera botten kommande vinter. Om du funderar på att låta blästra din båt, måste du snarast kontakta mig
eller Kalle.


/Olle
Kassör VBK

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.