Sjösättning

Foto: Mikael Silkeberg

På Västermalms Båtklubb sjösätter vi i båtklubbs-anda. Förutom den inhyrda truckföraren är det båtklubbens medlemmar som sköter alla arbetsuppgifter.

Alla ansvarar för att sjösättningen går tryggt till – både för allmänheten som passerar på strandpromenaden och för medlemmarna som medverkar under dagen. Var därför noga med att komma i tid till uppropet så att du inte missar information om arbetsfördelning, instruktioner och säkerhetsrutiner. Alla delas in i grupper som får en anpassad genomgång för just deras uppgifter.

Ta med en skiftnyckel och ett par gummistövlar, så är du redo om du skulle få ett arbetspass där du blir blöt om fötterna.

När din båt ska sjösättas
Du får avvika från din arbetsuppgift när det är dags för din båt. Vill du att din båt ska sjösättas på ett speciellt sätt, till exempel med klossar mellan sling-och skrovsidan, ansvarar du själv för att dessa finns på plats när det är dags för lyft. Hissa drevet innan båten lyfts från bockarna.

Behöver du bogsering, säg till i god tid och ha en lång tamp i fören. Det kan vara smart att fästa en tamp i fören för säkerhets skull.

Efter sjösättningen - se till att platsen där båten stått städas direkt.

Upprop i början av passet
De båtar som ska i på förmiddagen ska vara på plats för uppropet kl. 07:30. För de båtar som ska i på eftermiddagen är uppropet kl. 12:30. Du som är båtägare och har din båt på varvet har arbetsplikt en av dessa halvdagar.

Upprop i slutet av passet
Alla medlemmar stannar kvar tills sista båten för passet är sjösatt, återställningsarbetena är klara och ett sista upprop skett. Den som har starka skäl att frånvara vid det avslutande uppropet ska senast en vecka innan sjösättningen kontakta slipförman 1 för att anhålla om att bli tilldelad en annan arbetsuppgift. Om du noteras som frånvarande vid det avslutande uppropet räknas det som uteblivet arbetspass.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.