Torrsättning

På Västermalms Båtklubb torrsätter vi i båtklubbs-anda. Förutom den inhyrda truckföraren är det båtklubbens medlemmar som sköter alla arbetsuppgifter. Viktigt att du förbereder dig för dagen.

Vi möts vid sliphuset på varvet klockan 7.30. Där sker upprop och utdelning av arbetsuppgifter till var och en. Du har samma arbetsuppgifter hela dagen.

Detta ska du ta med och förbereda
Vid uppropet ska du visa ditt försäkringsbevis. Vi tar inte upp båtar som inte kan visas vara försäkrade. Du ska ha med dig en skiftnyckel för att kunna justera dina och andras bockar. Också viktigt att du förberett för din egen båts upptagning redan före torrsättningsdagen. Se därför till att de bockar och klossar du behöver för din båt är redo att ställas på rätt plats.

Arbetsuppgifter och turnummer
Vid uppropet får du veta vilken arbetsuppgift du tilldelas. Du får en nummerbricka i masonit som anger i vilken ordning båtarna tas upp. Om du är en av de fem första båtarna som ska upp har du fått veta det tidigare så att du ska vara beredd direkt på morgonen. Då ser du till att ha förtöjt (i nummerordning) vid motorbryggan.

Läs noga igenom vilka arbetsuppgifter som finns. Om det finns någon uppgift du av hälsoskäl inte kan utföra ska du i god tid (senast tio dagar före torrsättning) meddela slipförmännen på denna adress. Det går inte att planera om arbetsfördelningen på torrsättningsdagen.

Upptagningen
När trucken anländer kl. 8.00 ska båt nummer 1 redan finnas på slipvagnen. Dess bockar ska vara framburna till platsen för båten. Sedan rullar det på.

När din båt ska upp
Du går bara ifrån ditt arbetslag när du hämtar din egen båt och du börjar förbereda när det är fem båtar kvar innan det är din tur. Ta reda på vilken båt som är före dig så att du kommer in på rätt plats i kön vid motorbryggan och därefter upp på slipvagnen.

Säkerheten
Vi ansvarar alla för säkerheten och om något går fel kan det få allvarliga konsekvenser. Därför viktigt att ta del av säkerhetsanvisningar på särskild plats. Klicka här.


Foto: Mikael Silkeberg

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.